Langsom katteleg med gevinst

Langsom katteleg med gevinst

19. september 2021 1 Af Humom

Her er nogle måder at udfordre din kat på når der skal nydes godbidder eller vådfodder og det godt må gå lidt langsomt. Indlægget indeholder reklame.

Slo-mo

Dette intelligenslegetøj hjælper din kat med ikke at sluge maden for hurtigt. Det bedste ved dette legetøj er at der er mange forskellige udfordringer og alle ellementer kan fjernes eller flyttes rundt mellem de små huller! Det er altså en slags "mange i een" legetøj, da layoutet kan ændres. På den måde kan man starte i den nemme ende for nybegyndere og tilføje flere og flere elementer. Katten bliver bedre udfordret, da udfordringerne ikke er ens hver eneste gang du finder legetøjet frem. Jeg fandt det på ZooPlus.

LickiMat

Det meste aktivitetslegetøj er lavet med henblik på tørfodder eller godbidder. Men der findes også alternative metoder til servering af vådfoder. Med en LickiMat kan katten ikke lappe maden lige så hurtigt i sig og det er en anderledes måde for katten at spise på. Selvom katten er et vanedyr - navnlig med mad - er det godt at stimulere katten med lidt forandring nu og da. Måtten fungerer selvklart bedst med vådfodder der har en mouse eller paté agtig konsistens. Maden fordeles i rillerne og katten kan slikke det op. Jeg modtog min LickiMat via Vores Poter abonnement, men de fås i mange størrelser, former og farver rundt omkring hos dyrlæger og dyrebutikker. Bl.a. set hos Pelsbørn og Hooked4Pets.

Nina Ottesen

I år har jeg fået 2 forskellige intelligenslegetøj fra Nina Ottoson ved navn "Buggin Out" og "Melon Madness". De er formet som hhv. et blad med mariehøner og en skive melon. Her skal katten skubbe til forskellige elementer for at komme til godbidderne. Bladet er klart nemmere at hitte ud af end melonen, hvor der kæmpes lidt mod tyngde kraften. Jeg må sige at jeg synes at de her er noget flottere at kigge på end dem man kan få i plastik! Bladet er sponsoreret af tildinhund.dk mens melonen er modtaget gennem Vores Poter abbonement.

Læs også

Intelligenslegetøj til kloge katte
Gør-det-selv intelligenslegetøj

Papkasse projekter til kat
Skattejagt
Børnelegetøj egnet til kat
Aktivering med emballage