Buck

Buck

26. april 2019 0 Af Humom

Jeg har en lille kattekoloni på lidt over 20 katte i Nordsjælland. Med forårets kommen, kom også omstrejfende hankatte forbi min koloni's foderplads. De ledte nok efter damer og kunne dufte mad. En af dem var en særlig flot fyr med en sjælden farve.

Der var ingen tvivl da jeg så den første vildtkamera optagelse af Buck; her var tale om en rigtig hankat. Buck har nemlig en imponerende størrelse. En anden bemærkelsesværdig ting ved ham, var hans farve. Det er ret svært at vurdere farver på sort/hvid optagelser, men jeg har efterhånden stor erfaring indenfor den lags. Og der var noget anderledes ved Buck. Han var tydeligvis en klassisk tabby eller marmor tabby som det også hedder. Samme mønster som min egen Ronja har, med striber og cirkler på siderne af maven. Men han var for lys til at være brun og for mørk til at være rød? Så jeg kunne ikke regne ud hvad farve han havde. Men jeg navngav ham Buck efter karakteren fra Band of Brothers, som også er en lang gut med lyst hår

Små beskeder

De første par gange Buck var forbi foderpladsen, spiste han ikke. Han efterlod blot en besked. Det var tydeligt at resten af kattene modtog hans besked, for der blev snuset godt, hvor han havde strintet bagefter. På det tidspunkt havde jeg stadig en fertil hunkat i flokken, som jeg manglede at sterilisere, så jeg mistænkte at han lagde kærestebreve til hende. Der gik dog ikke mange dage før han vovede pelsen og blev længe nok til at spise også. Det lod altså til at han var kommet for at blive.

Det betød at Buck skulle indfanges, så jeg kunne finde ud af hvad han var for en størrelse. Var han løbet hjemmefra eller var han vildkat? Jeg havde gang i fælden et par gange uden held. Faktisk lykkedes det mig at fange den fertile hunkat Sally først. Men så en dag lykkedes det omsider at indfange ham.

Sølvfisk eller hvid sibirisk tiger?

Buck kom til dyrlægen næste dag og her var dyrlægerne ved at tabe næse og mund. Det er ikke hver dag at kunderne kommer ind med en så specielfarvet kat og da slet ikke en som er indfanget i det fri! Det viste sig at han var sølvfarvet! En ellers eftertragtet farve man ofte ser i racekatten Europé, bedre kendt som Whiskas katten. Jeg kunne ikke kende farven på optagelserne, da jeg aldrig har haft en sølvfarvet kat i min koloni før.

Buck var ikke tam og heller ikke kastreret, men dyrlægen ledte ekstra grundigt efter en chip, da han lignede en avlskat. Men der var altså ingen chip at komme efter og alt pegede på at han var endnu en vildtlevende kat. Han havde tydeligvis været på egne poter længe, da hans ellers smukke pels var fuld af flåter og lopper. Buck blev behandlet for utøj, kastreret, øremærket og vaccineret før han kom hjem igen.

En del af kolonien

Buck blev genudsat og vendte tilbage til foderpladsen et par dage senere, som om intet var hændt. Han var dog færdig med at strinte og kom kun for at smage på buffeten. Hvor han før var enespænder, begyndte han at dukke op samtidig med resten af kolonien. Han kom også ved Lille Poul's shelter og de to rendte da også ind i hinanden en dag. Her fik Lille Poul gjort det klart at det altså fortrinsvis er hendes hus, men det hele foregik i fred og fordragelighed. Og Buck kom tilbage og spiste da Lille Poul var gået.

Så han trives altså med alle de andre katte og er blevet en fast del af min kattekoloni. Buck er min genudsætningskat nummer 22.


Læs mere

Guide til genudsætning
Fodervært for kattekoloni
Killingerne kommer!
Det frie katteliv
Byg et katteshelter