Katte og papkasser – vores DIY projekter

Katte og papkasser – vores DIY projekter

10. september 2017 3 Af Humom

Det er et velkendt faktum at de fleste katte har en forkærlighed for papkasser. Det er sjove og har en afstressende effekt på nervøse katte.

Mine katte er ikke anderledes i denne henseende og vil til enhver til vælge at sove på pap frem for plys. Derfor får de fleste papkasser et kortere eller længere ophold hos os. Nogle får dog en sjov lille make-over. I dette blogpost kan du finde inspiration til hvordan papkasser kan gøre din kats hverdag sjovere.

Det lille Sommerhus

Et af de første små papkasser jeg lavede til Ronja og Victor var dette simple lille hus. Jeg kaldte det sommerhuset og det blev faktisk flittigt brugt til leg, trods den beskedne størrelse. Taget var ikke helt lavet til at sidde på, så det kolapsede med jævne mellemrum. Men det blev en del af fornøjelsen. Da kattene fik ny papkasse, kom huset i stedet ned til naboens kanin med sammenkrøllet avispapir i. Det hyggede den sig meget godt med at tømme og den fik også spist en god portion af kassen. Mums. Det er også sommerhuset som ses på det store billede øverst i indlægget.

Borgen

En stor papkasse med et par huller fik et lille tårn og blev dermed til en legeborg.

Kampvognen

Kampvognen er et af de mere detaljerede projekter, jeg har lavet til kattene. Den er lavet ud af et par papkasser og et tomt paprør fra noget gavepapir. Det er sat sammen med klar tape og pyntet med camouflage tape. Der var dog ikke så meget plads inde i kampvognen til to voksne katte, så efter et par uger gav jeg det til en plejemor som havde killinger. Der passede det lidt bedre i størrelsen.

Løvehulen

Som egentlig er en tiger, men lad nu det ligge. Nogle gange kan få detaljer på en papkasse gøre det lidt sjovere for menneskene at have stuen fuld af pap. Ronja brugte flittigt denne kasse i lang tid. Her havde hun ryggen fri, lå forholdsvis højt og havde godt udsyn over stuen. Og så kunne hun også lige stikke poten ned i en større papkasse.

Fisken

Fisken var en sjov lille ide jeg faldt over på Pinterest. Her er den tutorial jeg gik ud fra.

Laden

Denne kasse har et par år på bagen efterhånden og vi har den stadig stående fremme. En overgang sov Victor altid lur inde i den, men det er han holdt op med igen. Vi har brugt meget tid på at lege med drillepinde og fjer i denne kasse og den er bygget, så den kan tåle at en kat ligger på den (mor har lært lektionen). Den har efterhånden mange brugsspor, navnligt efter klør, men navnlig mor har svært ved at skille sig af med den. Her er et slideshow.

Honingkagehus

En juleudgave af laden som kan skilles af og gemmes væk under sengen, når det ikke er sæson. Det er samme princip som laden, bare med anderledes placeringer af døre og vinduer. Flere billeder af honingkagehuset og andre juleprojekter i pap til katte kan du finde i oplæget "En Kattens Jul".

Aktivitets Center

I denne kasse hængte jeg forskelligt legetøj op og sådan blev der et lille legeområde.

Bliver kattene trætte af en kasse kan man altid skære endnu flere huller i eller simpelthen placere kassen et andet sted (husk at katte elsker højder). Man kan også midlertidigt stille en kasse i en døråbning, så de skal hoppe over den for at passere. Det plejer at vække interessen igen.

Dette var blot  en brøkdel af de mange kasser vi har haft i vores hjem, efter at vi fik katte. Papkasser vil fortsat være en stor del af vores hjem, for det er en billig og tilgængelig kilde til sjov og kattene føler sig trygge med det.

Undrer du dig over kattes fascination af papkasser? Her kan du læse nogle gode bud på hvorfor katte elsker papkasser.

Mere gør-det-selv sjov

Fabrikken og Divaneseren
Vores pap palads
Halloween spøgelseshus til katte
Papkasser med juletema
Snacktiviteter til katte
Sjov med emballage