Snacktiviteter – Lav dit eget katte beskæftigelseslegetøj

Snacktiviteter – Lav dit eget katte beskæftigelseslegetøj

8. juli 2017 1 Af Humom

Snacktiviteter, intelligenslegetøj, labyrinter, puslespil, aktiveringslegetøj. Kært barn har mange navne. Der er masser af fordele ved disse typer legetøj til katte og der er meget at vælge mellem. Men du kan også vælge at lave dem selv.

Holder vægten nede, stimulerer hjernen og holder katten beskæftiget

Mange katte kunne spise sig tykke i godbidder alene, hvis de fik lov. En måde at holde vægten nede på, men stadig forkæle din kat, er ved at sørge for at katten skal arbejde for sine små mellemmåltider. Det er også mere naturligt for katten af skulle arbejde for føden, så i princippet kan alle måltider serveres som en udfordring. Om ikke andet sker der noget nyt og interessant som aktiverer og stimulerer katten. Der findes mange købeløsninger som er ganske udmærkede. Det kan være snackbolde eller puslespil hvor katten skal fiske godbidder op af små labyrinter. Det er bare om at prøve sig frem og så have lidt tålmodighed. Er katten motiveret skal den nok lære det lige pludselig. Nogle gange kan det dog også vise sig at en udfordring er for nem. Et glimrende eksempel kan ses herunder.

 

Gør-det-selv

Det kan godt løbe op økonomisk, når man skal prøve sig frem med forskellige købe læsninger. Heldigvis kan man også selv lave aktiveringslegetøj. Pap er altid nemt og tilgængeligt, så det er mit foretrukne materiale at lave "snacktiviteter" med. Så kan de også skiftes ud, når man syntes at de trænger eller katten bliver for dygtig til dem. Det behøver hverken være dyrt eller svært at lave og niveauet kan tilpasses som katten bliver bedre til det. Herunder kan du se nogle af de løsninger, som jeg bruger til at aktivere mine to døve katte med godbidder.

 

Papkasse med huller

snacktivitet, aktivitets legetøj, godbid udfordring, aktiver kat, indekat, døv kat, katte lege, DIY kat, gør-det-selv kat,

En mindre papkasse med huller i kan blive et udmærket aktivitetslegetøj, der kan bruges igen og igen. Du skærer blot nogle huller med en passende størrelse til en pote. Hullerne skal være helt nede i bunden af papkassen, så der ikke bliver en kant de skal over (på billedet her har de fået vendt den på hoved - ups!). Du kan enten putte godbidder eller legetøj i.

 

 

 

Godbidder i en papirspose

Put godbidder eller legetøj i en papirspose og lad legen begynde. HUSK at klippe hanken over, så de ikke sidder fast i den.

 

Godbidder i en æggebakke

En æggebakke har allerede små rum til godbidder. Katten skal så fiske lækkerierne op med poten. Vi kalder legen for "Katte Kalaha",

 

Æggebakke version 2

Hvis katten bliver rigtig dygtig til æggebakke udfordringen, kan du lægge bolde oven på godbidderne, som skal flyttes først. Så bliver det en tand mere udfordrende. Ronja er rigtig dygtig til snacktiviteter, så hun får gerne den svære udgave.

 

Papkasse med tomme toiletruller

Som overskriften afslører, limer du tomme toiletruller fast i bunden af en papkasse (med limpistol). Herefter kan du putte godbidder i rørene og katten skal stikke poten ned i for at få dem op.

 

 

Diverse pap emballage

Her fisker Victor godbidder op af noget emballage der fulgte med vores nye støvsuger. Når man først har lavet mange snacktiviteter kan man se udfordringer til kattene i det meste. Ronja arbejder på en 6-kantet kasse med huller.

Jeg håber at du er blevet inspireret til at prøve at lave dit eget aktivitetslegetøj. Se flere gør-det-selv ideer til aktivering af katte på vores YouTube kanal eller se hvordan du kan bruge papir og plastik til at katificere dit hjem.