Timmo

Timmo

8. april 2019 0 Af Humom

Normalt når jeg genudsætter katte, har jeg haft mulighed for at observere dem lidt på forhånd. Om ikke andet, så via vildtkamera optagelser. Men denne flotte fyr kom ud af det blå og gik lige i en fælde tiltænkt en anden.

I starten af marts forsøgte jeg at fange en af mine genudsætningskatte. Hun humpede på det ene ben, så jeg ville gerne have hende til dyrlæge. Jeg satte fælden op hvor hun plejede at komme. Jeg satte en sensor op med en tilknyttet alarm, så jeg kunne se fra min lejlighed, når der var aktivitet omkring fælden. Da der intet skete gik jeg i seng men havde fælde og alarm aktiveret.

Alarm

Midt om natten vågner jeg ved at alarmen går. Og der er ingen tvivl. Der må være gået en kat i fælden, for alarmen bliver ved med at blinke og bimle. Så jeg trækker i tøjet og går ud i mørket og tjekker fælden.

Det er i hvert fald ikke den kat, som jeg håbede at fange. For hun er lille og hvid med sort og der sidder en stor brun tabby i fælden. Først tror jeg at jeg har fået fanget en af mine andre genudsætningskatte, da jeg har en del tabbyer med hvid. Men jeg kan ikke lige afgøre hvem af dem det er. Jeg forsøger at fokusere mit lys i dens øre for at se efter en øretattovering, men der er intet mærke at se. Det var simpelthen en helt fremmed kat, der var gået i fælden.

Der kunne jo være tale om en tilløber, men katten her er gal. Han er rigtig gal og hvæser og sprutter. Så umiddelbart virker han vild. Han får en overnatning i en lade at køle ned på. Næste morgen kører jeg ham til dyrlægen.

Hos dyrlægen kommer de også hurtigt frem til at der er tale om endnu en vildtlevende kat uden den store kontakt til mennesker. Han bedøves og undersøges nøje. Han er heller ikke chippet. Han vurderes til at være ca. 3 år gammel og er ellers i flot stand, så han bliver kastreret, øremærket og vaccineret.

Jeg navngiver ham Timmo. Det gør jeg da han er en ordentlig klippert ligesom min Tommy og de minder lidt om hinanden. Om eftermiddagen kan jeg hente ham igen. Han er frisk, men ikke så kæk som tidligere. Jeg beslutter ikke at stresse ham yderligere og sætter ham fri samme eftermiddag. Han tøvede lidt da jeg åbnede lågen, men stak så af og var væk over alle bjerge.

Han kom, han så, han gik

Timmo har ikke vist sig på mine optagelser siden jeg genudsatte ham. Men han virkede ikke til at mangle føde, så der er garanteret nogle som fodrer ham et sted i nærheden. Nu laver han i hvert fald ikke killinger og måske er han også blevet lidt mildere efter at være blevet kastreret. Det var een mindre slagsbror i området og han skal være velkommen tilbage, hvis lysten skulle opstå. God vind Timmo, din smukke dreng!

Læs mere

Guide til genudsætning
Fodervært for kattekoloni
Killingerne kommer!
Det frie katteliv
Byg et katteshelter