B-banditterne

B-banditterne

2. oktober 2020 1 Af Humom

I midten af august 2020 var der pludselig en enkelt stor killing på mine natlige optagelser fra foderpladsen. Jeg satte kamera op hver aften efter dette, men vi skulle næsten ramme september, før jeg så den igen. Denne gang havde den en ven med. Bingo! Selvfølgelig var der mere end een. De små kommer sjældent alene. Jeg gav dem navne Bonzai og Bingo. Nogle dage efter tog de deres søskende med: Binx og Bailey. Her kan du læse deres historie.

Bonzai

Kattene gik i fælden i samme rækkefølge som de var dukket op på mine optagelser. Først var det Bonzai. Hun var meget vild i fælden og stoppede ikke op når jeg talte til hende. Hun ville bare ud! Hun faldt dog noget til ro, da jeg satte hende ind på laden (stadig i fælden).

Næste dag kunne dyrlægen fortælle mig at det var en lille pige. Og nok var hun sky, men de synes at hun skulle have chancen for at blive tamkat, hvis der kunne findes pleje. Nordsjællands Kattehjælp gik i gang med at lede efter en passende plejefamilie. Bonzai fik hele pakken og fik lov at blive hos dyrlægen, indtil vi vidste hvor hun skulle hen.

Bonzai bedøvet hos dyrlægen.

Bingo

To dage efter Bonzai var kommet ind, fulgte Bingo efter. Han sprang også rundt i fælden da jeg først nærmede mig, men modsat Bonzai stoppede han op og kiggede, da jeg talte til ham.

Bingo gik i fælden. Han tog det rimelig pænt.

Da jeg fangede ham om eftermiddagen havde jeg mulighed for at aflevere ham hos dyrlægen med det samme. På den måde kunne han overnatte ved siden af sin søsters bur og de to kunne dufte til hinanden og snakke sammen. Forhåbentlig gjorde det begge kattes nat lidt mere tryg. Dyrlægen fortalte mig at Bonzai var begyndt at miave til både personalet og andre dyr der havde været på klinikken, så hun savnede nok selskab. Dagen efter blev Bingo kastreret og tatoveret og kom over i samme bur som Bonzai. Nordsjællands Kattehjælp havde i mellemtiden aftalt pleje med Foreningen Simba, som hentede de to banditter den efterfølgende dag. Det skulle vise sig at være det helt rigtige valg.

Bingo og Bonzai hos dyrlægen. Ikke trygge, men i det mindste sammen.

Plejefamilie

Bonzai og Bingo kom i pleje hos Rikke, som i forvejen havde flere plejekatte. To af dem var på samme alder som Bonzai og Bingo og så var der deres mor. De to banditter var mest interesseret i moderen til at starte med, men begyndte af lege med de yngste efter nogle dage. De gemte sig kun lidt i starten, spiste fint og legede allerede med legetøj på dag 2! (se Facebook opslag herunder). Bonzai blev omdøbt Joan og Bingo blev til Janus. Så hvis du følger med hos Simba er det de navne du finder. For nemheds skyld fortsætter jeg med deres oprindelige navne i dette indlæg.

Plejetiden gik over al forventning! Efter bare 4 dage ville Bingo gerne nusse med sin plejemor og de havde begge siddet på skødet. Teorien er at det er gået så hurtigt, fordi de andre plejekatte var trygge ved mennesker og viste dem vejen. Ofte smitter tryghed og utryghed, så det var perfekt at der var rolige katte hos Rikke i forvejen.

Binx

Den dag jeg fangede Bingo, så jeg både Binx og Bailey i nærheden af fælden. Men efter dette forsvandt de som dug for solen i flere uger. Jeg filmede hver eneste nat, men så ikke skyggen af dem. Måske var de blevet skræmt af episoden med Bingo eller også var det de to andre, som hev dem med ned på pladsen? Det var en lettelse den dag, de endelig dukkede op på foderpladsen igen. Jeg var bange for at hvis jeg lykkedes med at fange den ene, så ville den anden lave samme forsvindings nummer igen! Så jeg turde ikke sætte fælden før jeg var sikker på at begge katte kom ret hyppigt på pladsen. Så de blev rigeligt forkælet med guf og godbidder for at lokke dem tilbage og det virkede. Der gik derfor ikke mange dage, før jeg godt turde begynde indfangning af de sidste to. Binx gik i fælden den første dag jeg aktiverede fælden, så det gik ret smertefrit.

Bailey

Det har jo fra start været ret presserende at få alle fire katte ind. For det første skulle det være før en af dem kom noget til, eller at de søgte videre. Om ikke andet skulle det være før de var gamle nok til at lave killiger (hvilket de muligvis allerede var) og helst også før kulden satte ind. Og så hastede det også, fordi jo før de kom ind, jo større chance var der for at pleje var en mulighed. Nu var de to første for længst kommet i pleje og den tredje sad hos dyrlægen. Der var kun to dage til at Binx skulle køres til plejemor, så jeg havde kun et forsøg for at få Bailey med i samme omgang. Hun kunne også have været kommet dertil en uge senere, men det var bedre hvis de kunne være sammen og ville sikre at de huskede hinanden. Så nu havde jeg travlt! Hvis Bailey skulle nå med, skulle jeg senest indlevere hende til dyrlægen fredag morgen. Så jeg brugte hele torsdagen på fælden, men ak. Ingen Bailey. Om aftenen skulle jeg beslutte om jeg skulle være oppe hele natten, med en aktiv fælde eller stå tidligt op og aktivere fælden næste dag. Da Bailey mest kom på foderpladsen om dagen, satte jeg vækkeuret til klokken seks. Fælden blev sat og en time efter var der bid!

Der var ingen tvivl der jeg afleverede Bailey hos dyrlægen. Binx var meget glad for at se sin søster! Hun kaldte og kaldte. Dyrlægen måtte sætte fælden med Bailey i ind i Binx' bur, så de kunne være tætte sammen. Bailey fik hele turen hos dyrlægen og næste dag kørte en veninde og jeg de to piger ned til Bonzai og Bingo.

Fire forenet

Havde det været en Disney film, var Bonzai og Bingo løbet deres savnede søstre i møde, da de blev sluppet ud af transportkassen hjemme hos plejemor Rikke. Men sådan er virkeligheden ikke. De havde ikke set hinanden i ugevis og lugtede ikke længere ens. Så selvom de var i samme lokale, holdte de sammen i de to par, de var indleveret i. Der var dog ikke noget fjendtligt mellem dem og seks dage inde, hoppede Bailey op på armlænet af sofaen, hvor Bonzai og Bingo lå. Og Binx kiggede nysgerrigt til fra gulvet. Så de blev hurtigt ret trygge ved hinanden igen.

Tak til Foreningen Simba

Tak til Foreningen Simba og plejemor Rikke for at tage de fire banditter ind og give dem en chance for at blive kælekatte.

Opdatering 2021

Det blev i foreningen Simba besluttet at flytte banditterne til plejefamilier med færre katte. De gemte sig lidt for meget i katteflokken og kom ikke nærmere mennesker, så de kunne blive kælekatte. Derfor blev de delt i to hold: Hhv. Bingo + Bonzai (Janus og Joan) og Binx o+ Bailey og skiftede plejefamilier. Flytningen gik fint for pigerne, mens Bingo var mere påvirket af skiftet. Heldigvis har han altid været god til at blive venner med andre firbenede og kastede hurtigt sin kærlighed på plejefamiliens kat og også deres hund. Af hensyn til Bingo, besluttede plejefamilien derfor at han skal blive boende. Således blev brormand den første til at finde sit nye hjem. Hernæst blev Bailey og Binx adopteret (hver for sig). Nu mangler vi bare Bonzai/Joan.

Opdatering 2022

Så fik Bonzai endelig sit hjem!