Smukke Sally

Smukke Sally

8. april 2019 0 Af Humom

Jeg måtte knibe en lille glædeståre, da Sally efter 10 måneders "jagt" omsider gik i fælden. Her er den smukke piges historie.

Jeg stødte på Sally første gang i maj 2018. Dengang var hun allerede meget drægtig at se på og så var gode råd dyre. Det er lidt forskellige hvad folk tilråder i sådan en situation - nogle vil anbefale at indfange katten og simpelthen få killingerne fjernet. Andre vil mene at man skal lade hende få killingerne. Jeg fik dog aldrig taget en endelig beslutning på Sally's killinger, da skæbnen ville at jeg selv røg "til dyrlægen". Nærmere betegnet fik jeg mig et 3 ugers ophold på hospitalet den sommer. Da jeg kom hjem igen havde Sally selvfølgelig lagt sine killinger

Dilemma

Sommeren 2018 havde jeg travlt med at indfange en masse andre katte i området, så Sally's genudsætning blev sat på stand by. Hun skulle have lov at passe på sit nye kuld, så sterilisation måtte vente. Men pludselig en dag sad hun alligevel i fælden! Nu havde hun virkelig sat mig i dilemma! For var Sally's killinger store nok til at hun kunne blive ordnet nu? Lukkede jeg hende ud risikerede jeg at hun blev drægtig en gang mere, inden jeg fangede hende igen. Det var ikke nemt, men jeg besluttede at lukke hende ud igen. Havde hun da bare ventet en måned mere med at gå i fælden.

Det var svært at vurdere hvorvidt Sally blot var rund om maven, fordi hun havde mælk eller om hun blev drægtig en gang mere den sommer. Men der var masser af nye katte på foderpladsen, da vi nåede efteråret og mindst et af kuldene var hendes. Jeg så hende dog aldrig med nogle af de nye, da babysitting var Bozzy's tjans. Hun kom altid med en masse killinger rendende i hælene på hende, mens Sally helst opholdt sig med nogle få voksne eller alene. Så mor rollen lod ikke til at have hendes interesse.

Det blev efterår

Da efteråret kom, var jeg meget opsat på at få fat på Sally. Jeg havde en masse nye katte at indfange, men de var stadig så unge at jeg blot skulle have dem ordnet inden foråret. Sally var den eneste voksne hunkat, der stadig kunne lave killinger, så hun var vigtig at få indfanget. Men jeg havde mange problemer med det projekt.

Sally havde lært at sin lektie da hun gik i fælden om sommeren. Selvom det var et meget kort ophold, havde hun tydeligvis ikke glemt oplevelsen. Så hun var ikke tilbøjelig til at gå ind i fælden igen. Jeg fandt ud af at hun ikke kunne modstå catnip og begyndte at bruge det som lokkemad. Det kunne få hende ind i fælden!

Desværre var det blevet vådere og koldere i vejret og både efterårsmånederne og vintermånederne gav mig mange problemer med fælden. Når træet bliver vådt eller fryser, kan lågen ikke gå ned. De gange jeg var heldig at få Sally i fælden imens den var aktiveret, virkede den ikke. Så hun undslap mig igen og igen.

I sidste øjeblik

Da vi nåede starten af 2019 var jeg godt presset på tid. Parringssæsonen var lige på trapperne og der begyndte at dukke fremmede hankatte op i området. Jeg frygtede at det var Sally som havde sendt bud efter dem! Heldigvis gik hun omsider i fælden den 19 marts hvor jeg havde lagt en catnip pude ind i fælden. Jeg kunne næsten ikke tro mit held da jeg så at det var hende! Herunder kan du se fra aller første optagelse af Sally med hendes tykke mave, til hun endelig går i fælden.

Sally's spa dag

Kattene er som regel ret renlige i fælden, men Sally havde fået lagt en bæ midt i fælden da jeg tjekkede til hende næste morgen. Jeg ville så gerne fjerne den, men jeg kunne ikke risikere at hun stak af. Så hun fik trampet godt rundt i den, da jeg transporterede hende til dyrlægen. Heldigvis har jeg en grundig dyrlæge, så Sally fik en hel spa dag ud af det. Mens hun var bedøvet fik hun sig et bad, så vi ikke lukkede hende ud smurt ind i møg. Hun blev fønnet og pakket godt ind, så hun ikke skulle fryse når hun vågnede.

Dyrlægen vurderede Sally til at være omkring 4 år gammel og hun var i fin stand. Heldigvis var hun ikke nået at blive drægtig denne gang. Hun blev steriliseret, vaccineret og øretattoveret på dyrlægens bord. Så nu kan Sally rigtig nyde sin frihed.

Jeg har ingen optagelser fra hendes genudsætning, da det var mørkt da hun blev sat ud. Sally var tilbage ved foderpladsen en lille uges tid efter at hun blev genudsat og lader til at have det godt.

Opdatering

Det viser sig at Sally faktisk blev fodret længere nede af vejen, hvor hun også havde en soveplads i en hestestald. Sally kommer en sjældent gang på besøg på foderpladsen stadigvæk, men for det meste holder hun sig til sit andet hjem, hvor de fodrer hende flere gange dagligt.

Læs mere

Guide til genudsætning
Fodervært for kattekoloni
Killingerne kommer!
Det frie katteliv
Byg et katteshelter