(S)kattejagt

(S)kattejagt

3. august 2017 0 Af Humom

Når katte lever inde, er det vigtigt at gøre hverdagen interessant for dem, så de ikke keder sig og bliver frustreret. Derfor er det godt at have forskellige lege oppe i ærmet, også når der gives godbidder. Her er en lille leg jeg kalder (s)kattejagt.

Lille leg for indekatte

Imens kattene sover eller er ude i deres KittyWalk, kan jeg finde på at lægge godbidder rundt omkring i huset. Jeg lægger dem i vindueskarme, i deres senge,  papkasser, langs væggen osv. Gerne i forskellige højder. Kattene får hurtigt færden af godbidderne og går på jagt ved at snuse sig frem til lækkerierne. Her er Ronja gået på opdagelse i stuen.

Det er en lille leg som aktiverer kattene, så de ikke bliver for stillesiddende. Indekatte må nemlig godt arbejde lidt for føden, så de ikke bliver overvægtige. Det virker måske ikke som den vilde motion, men lidt har også ret, ligesom når mennesker står op ved skrivetbordet. Samtidig får de brugt deres sanser og hygger sig med projektet.

Gemmeleg

Man kan f.eks. også gemme godbidderne i et tæppe. Her er nogle flere ideer til aktivering af katte med godbidder. Har du prøvet at lege (s)kattejagt med din kat?