Ninja/Stumpen

Ninja/Stumpen

7. juni 2021 0 Af Humom

Ninja dukkede op ved min foderplads første gang i foråret 2020. Han kom samme uge som Dexter. Så da jeg satte fælden til i maj sidste år, var der 50/50 chance for hvem af de to drenge der ville gå i først. Det blev Dexter.

Desværre forsvandt begge som dug for solen kort efter Dexter var genudsat. Dexter vendte tilbage i december og har været fast inventar lige siden. Ninja kom retur igen i marts, men nu med en kortere hale!? Han har derfor fået kælenavnet Stumpen. Til at starte med kunne jeg ikke genkende ham. Han er brunstribet tabby uden de store kendetegn - altså bortset fra halen. Men halen fejlede jo ikke noget sidst jeg så ham. Efter nøje granskning i mit video arkiv kom jeg frem til at ansigt og kropsform passede på en prik (eller stribe). Og i dag er jeg slet ikke i tvivl om at det er samme kat. Hvorfor han forsvandt, hvor han forsvandt hen og hvad der skete med halen, får vi nok aldrig svar på.

Dengang Ninja havde hele halen i 2020.

Ninja var altså tilbage, men heller ikke denne gang skulle det være lige til at fange ham. Deraf navnet Ninja. Jeg førsøgte ellers ihærdigt, da han ikke skulle undslippe igen i år. Men jeg var lidt uheldigt med vejret, da foråret var noget vådt og fælden ikke dur optimalt i regnvejr. Så var jeg uheldig med timingen. En del af de nætter jeg valgte at sætte fælden til, var Ninja slet ikke ved foderpladsen. Så var der de andre genudsætningskatte der gik i fælden (de blev lukket ud igen). Og så lykkedes det ham at spise direkte fra udløser pladen, uden at fælden klappede! Simpelthen så frustrerende.

Hver eneste uge satte jeg fælde og alarm og stod op midt om natten, blot for at lukke alle mulige andre katte ud af fælden. Og en enkelt skade, en tidlig morgen. Så han kostede mig megen nattesøvn og bekymring i foråret 2021. Men i slut maj lykkedes det omsider at få ham fanget.

Ninja i fælden.

Ninja var en af de mere vilde i fælden. Han kæmpede virkelig for at komme ud, men heldigvis holdt fælden ham inde. Så der var ikke den store tvivl om at Ninja ikke er menneskevant, men tjekkes for chip skulle han selvfølgelig alligevel.

Det foregik som sædvanlig hos Centrum Dyreklinik Espergærde der har stor erfaring med at behandle vildtlevende katte og som er rigtig dygtige til neutralisering. Når katten er meget vild/bange bedøves den direkte i fælden, da den ellers kan gøre stor skade på sig selv og personalet. Herefter kan den tjekkes for mærkning, utøj, skader og sygdomme. Ninja var som forventet ikke chippet. Han var sund og rask og blot plaget af flåter, som han blev behandlet for. Så blev han ellers kastereret og øremærket.

Stumpen tur/retur

Da Ninja var vågen igen hentede jeg ham hjem. Da Ninja stadig virkede lidt træt (han var rolig i modsætning til aftenen før), lod jeg ham komme sig yderligere nogle timer på matriklen. Da jeg kom retur, var han ganske rigtig klar til at komme ud igen. Han havde hevet hele tæppet, som jeg havde lagt over fælden, ind i fælden og gnavet huller i det. Så han var frisk igen og klar til at komme væk! Han blev sat ud hvor han blev fanget og strøg ellers ud over markerne i fuld firspring, som de altid gør.

Efter min erfaring er der en del katte - især hankatte - der vælger at smutte efter sådan en omgang. Det er især dem som ikke har holdt til ved foderpladsen så længe. Men de fleste katte skal lige have en dag eller to og så er de tilbage ved madskålen igen. Ninja var meget stresset i fælden og forsvandt jo året før, så der var en reel risiko for at jeg aldrig ville se ham igen. Eller at han ville være væk i et år igen. Så det var vemodigt at sætte ham ud. Men til min store lettelse kom han tilbage en uges tid senere! Puha, det var dejligt. Så får jeg alligevel lov til at være hans fodervært.

Ninja retur ved foderpladsen - med sine fine øretatoveringer.

Ninja er min genudsætningskat nr. 25 i rækken og Nordsjællands Kattehjælp har endnu engang være søde at betale dyrlægeregningen for mig. Jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre uden foreninger som dem. Hvis du står med en vildtlevende kat eller en hel koloni, vil jeg råde dig til at at tage kontakt til din nærmeste frivillige katteforening. Det er ikke sikkert at de kan håndtere projektet for dig, fra start til slut. Men de kan helt sikkert vejlede dig, måske låne dig en fælde og være behjælpelig økonomisk. De er altid gode allierede at have. At hjælpe katte i nød kræver ofte mange hænder, så du skal ikke stå helt alene med det. Men støder du på en kat i nød, håber jeg at du vil være den der finder den rette hjælp og vil være med til at inspirere andre til handling. Jeg har skrevet mere om emnet i de nedenstående indlæg.

Læs mere

Det kræver en landsby
Guide til genudsætning
Det frie katteliv
Killingerne kommer!
Gør-det-selv katteshelter
Livet som fodervært