Dørklokke til kat

Dørklokke til kat

26. december 2018 0 Af Humom

Hvis ikke man har mulighed for at installere en kattelem kan man sætte en dørklokke op til sin kat. Jeg bruger kattedørklokken som serveringsklokke til en af mine genudsætningskatte.

Dørklokken fungerer sådan at man sætter en bevægelses sensor op hvor katten typisk sidder, når den vil lukkes ind. Når katten går ind under sensoren ringer og blinker modtageren indenfor og man kan lukke katten ind.

En genudsætningskat ringer på

Jeg har to indekatte og har derfor ikke behov for at lukke katte ind og ud. Men jeg har også en flok vildkatte, som jeg fodrer udenfor. De fleste holder til i en koloni som bor i en lade hos naboen og spiser ved en foderplads hos mig. Men der er altså én lille dame som ikke holder til med de andre. Hun hedder Lille Poul og er særligt forkælet. Selvom hun bor i samme område, kommer hun ikke på foderpladsen, hvor der altid er mad. Derfor har hun sit eget lille foderbrædt og bliver fodret en gang om dagen. Jeg kan ikke lade maden stå fremme døgnet rundt, da der dels kommer andre katte forbi og dels er en hund, som også ved at der kan stå mad der. Derfor sættes der kun skåle af mad frem om aftenen, frem for dispensere som bliver fyldt op flere gange dagligt.

Lille Poul's træ

Lille Poul kommer nogenlunde samme tid hver aften alt efter årstiden. Om vinteren kommer hun et par timer tidligere end om sommeren. Hun har for vane at sidde og vente i en kristtjørn lige ved hendes foderplads, som er et kattehus. Da det er lidt forskelligt hvornår hun kommer og vejret også kan spille ind, går vi nogle gange forbi hinanden. Og jeg kan ikke vide mig sikker på, at det er hende der spiser maden, hvis jeg bare stiller den ud. Derfor fik jeg ideen med at sætte en katte dørklokke op i hendes træ, så jeg ved når hun er der.

Klar til servering

Bevægelses sensoren har jeg stripset fast lige over grenen som hun plejer at sidde på. Når hun hopper op på sin pind og holder udkig efter mig, begynder modtageren at blinke og "miave" inde hos mig. Så ved jeg at Lille Poul er klar til at få serveret sin aftensmad. Det virker fortrinligt og lige siden jeg har fået klokken, har vi ikke "misset" hinanden.

Jeg har købt min kattedørklokke hos Radbag.dk, men den fås også hos Coolstuff.

Lille Poul er ca. 4 år gammel og har altid været på egne poter. Hun er den af alle udekattene, som jeg kan komme nærmest. Efter at have fodret hende i to år, stoler hun mere på mig nu. Men der er grænser for hvor tam hun er, for hun er ikke vant til menneskehænder. Så jeg kan holde snitterne for mig selv kan jeg. Men jeg må hjertens gerne servere dejlig vådmad og kattemælk - mums! Du kan læse mere om hvad det vil sige at være fodervært for en kattekoloni her.

Shop og støt svigtede katte

Besøg vores webshop og vær med til at støtte arbejdet med katte i nød.