Norma

Norma

28. april 2019 0 Af Humom

Norma kom til min foderplads engang i November. Man kunne ikke undgå straks at bemærke hendes tykke mave. Det var ikke just sæson for killinger, men hun så mistænksom rund ud!

Hun kom hyppigt ved min foderplads og jeg så hende ofte stikke af, når jeg kom med mad om eftermiddagen. Det lykkedes mig at indfange hende i starten af januar og som ventet havde hun ingen øremærker.

En fremmed kat med rund mave dukkede op ved min foderplads i vinteren 2018

Dyrlæge tid

Norma stak altid af når hun så mig, men hun var faktisk sød og mild da hun kom til dyrlægen. Det betyder ikke at hun smed sig på ryggen og spandt, men dyrlægen kunne få lov at håndtere hende uden forudgående bedøvelse. Hun var altså ikke så vild, som de katte jeg normalt indfanger. Her var der noget at arbejde med. Men først skulle det opklares hvad den runde mave skyldtes.

Norma viste sig at være håndterbar hos dyrlægen

Det var ikke så ligetil, da røntgen og blodprøve ikke viste noget. Der var ingen killinger at se eller mærke, hun var ikke blevet påkørt og havde ingen tumorer. Tilbage var blot at prøve at give hende antibiotika og håbe at det var en infektion pga. orm, der forårsagede voldsom oppustethed.

Det var heldigt at jeg fik hende ind da jeg gjorde, da Norma også havde en rigtig grim lungeinfektion. Jeg kunne tydeligt høre at hun havde en meget hæs miaven, da jeg havde hende i fælden. Hun havde ikke klaret sig meget længere på egne poter. Norma havde desuden en rift i øjet.

Norma får en plejemor

Efter at have været overvåget hos dyrlægen et par dage, kom Norma med den tykke mave i pleje hos Nordsjællands Kattehjælp. Hun kom hjem til en plejemor som har erfaring med lidt sky katte.

Da Normas mave stadig var hævet efter en uge, kom hun tilbage til Dr. dyr. Dyrlægen syntes stadig at der var håb for Norma og hun kom på ny medicin og tilbage med plejermor. Norma's helbred lod dog ikke til at blive bedre og hendes sociale evner rykkede sig heller ikke. Hun kom derfor gentagende gange tilbage til dyrlægen, med frygt for at hun alligevel ikke stod til at redde. Hver gang hun kom afsted blomstrede hun dog op igen og fik en chance mere af den gode Doktor. Norma vidste tydeligvis hvem hun skulle charme. Efter tre ugers tid blev det besluttet at forsøge med en anden plejemor, uden små børn.

I starten gik det ikke meget bedre hos den nye plejemor. Norma forlod kun sin transportkasse for at spise og gå på bakke, når plejemor ikke lige var der. Plejemor var dog ikke klar til at give op så let og hyrede en clairvoriant til at checke ind hos Norma. Hun kunne fortælle at Norma var den mest ullykkelig kat hun nogensinde havde "snakket" med. Samme aften som clairvoianten havde haft kontakt med Norma, spiste katten for første gang en godbid direkte fra plejemors hånd. Det var nok til at give nyt håb.

Dyrlægebesøg nummer 4

I starten af marts var Norma hos dyrlægen for 4. gang og hendes helbred så meget bedre ud. Her er hvad dyrlægen skriver:

"Utroligt nok har Norma meget fine blodprøver. Levertal, nyretal, bugspytkirtel, stofskifte, blodbillede og infektionstal er alle normale. Der er enkelte små udsving i nogle hvide blodceller, men ikke noget jeg vil tillægge større betydning. Fiv/Felv var negativ. Hendes luftveje er kommet utrolig langt og jeg syntes ikke det er ualmindeligt at det tager lang tid før de er helt ok, når de har været så slemme som Normas var (vi antager hun havde lungeorm). Jeg gav hende en indsprøjtning med antibiotika der virker i 14 dage inden du hentede hende - bare for at udelukke nogen form for tilbageværende infektion på luftvejene"

Som Normas helbred blev bedre, begyndte hun også langsomt at tø op overfor sin nye plejemor. Toppen af transportkassen kom af, så Norma ikke kunne gemme sig på samme måde. Hun fik serveret vådfoder 4 gange dagligt og begyndte at vågne op, når plejmor kom forbi. De fandt sammen ud af at hun nød at blive børstet.

Fra syg til legesyg

Det har været en lang rejse for Norma og vi kender ikke hendes baggrund. Vi ved blot at den nær havde taget livet af hende. Hendes heldbredsproblemer har gjort det ekstra svært for hende at tø op overfor mennesker. Men fordi at der var en dyrlæge som troede på hende og en forening som stod klar til at bruge ressourcer på hende, har hun fået en ekstra chance i livet. Hun er i sandhed en heldig kat

Norma er færdig med at gemme sig.

Norma's plejemor fortæller at hun nok har et brysk udseende, men under overfladen gemmer der sig den mest blide sjæl. I dag kan plejemor både nusse og lege med hende. Norma er flyttet i anneks med en anden hunkat og de er ikke bedste venner endnu, men de lever i fred og fordragelighed.

Opdatering

Norma fejrede julen 2019 hos sin nye familie. Året før gik hun hjemløs og var dødeligt syg.

Norma har fået nyt hjem, hvor hun sover med i sengen og har selvtillid nok til at gå på bordene, selvom man egentlig ikke må. Hun trives med sine to nye missebrødre, som hun er meget omsorgsfuld overfor. Hun elsker også selv at blive nusset på maven, som det ses i videoen herunder.

Shop og støt svigtede katte

Besøg vores webshop