Tabby Trillingerne

Tabby Trillingerne

15. december 2018 0 Af Humom

I efteråret 2018 dukkede en lille tabby kat med hvide markeringer op ved min foderplads. Jeg fik straks flashbacks til dengang Miko var en stor killing, for denne kat var som snydt ud af snude på hende.

En ung Miko
Og her er efternøleren der gik under navnet Mikro. Men ikke længe.

Den lille ny er en vaskeægte "Mini Me" og jeg beslutter at den skal hedde Mikro efter sin mor. Men så en dag sker det. Jeg kigger nattens optagelser fra vildtkameraet igennem og pludselig ser jeg ikke bare to, men hele tre gange "Mikro" i samme billede!

Enten var den ene af de tre tabbyer hurtigere ude med at komme ved foderpladsen, eller også havde jeg bare aldrig fået alle tre i samme optagelsen før. Navnlig på sort/hvid optagelser kan det være svært at se forskel på dem. Pludselig har jeg endnu mere travlt med mine genudsætninger end først antaget.

Den første trilling går i fælden

Den første af de tre går i fælden i slutningen af Oktober. Jeg forsøgte faktisk at fange en voksen hunkat ved navn Sally og havde lagt catnip i fælden frem for mad. Det har jeg nemlig fundet ud af at hun er ret glad for.

Men det bliver i stedet en lille stribet fyr som bliver fristet. Han ruller sig lystigt i catnippen og får hurtigt trykket på pladen, som aktiverer fælden. Da lågen klapper, bliver han et øjeblik lidt forskrækket. Men så ser han snoren og begynder bare at lege med den.

Udenfor er brormand meget nysgerrig for at vide hvad der foregår. Det ser jo sjovt ud inde i fælden! Så han holder sin fængslet ven med selskab og løber først væk, da jeg er næsten helt henne ved fælden.

Den lille tabby kommer til dyrlægen og han er en sund og rask dreng. Han bliver kastereret, øremærket og vaccineret. Jeg beslutter at droppe navnet Mikro, da han kan ende med at blive en stor hankat. Jeg finder i stedet på at bytte lidt rundt på bogstaverne og kalde ham Mirko (jeg studerede engang med en tysker ved det navn). Dyrlægen tager dette fine billede af Mirko imens han er bedøvet.

Dobbelt Fangst

Der skal gå over en måned før jeg fanger de resterende to i kuldet. Men så fanger jeg dem til gengæld også på een gang!

Jeg sætter fælden op en eftermiddag og venter. Jeg tjekker til den ca. hvert 20 minut (gennem min kikkert), men hver gang er den gabende tom. Kl. 21 giver jeg op og går ned og deaktiere fælden. Men hov! Nu er der nogen i fælden. Og ikke bare een, men hele to! At jeg tilmed er så svine heldig at det er to katte som jeg endnu ikke har genudsat er bare perfekt.

De sidste to i trioen er bror og søster og de søger trøst hos hinanden i fælden. Sammen kommer de til dyrlægen og får samme tur som Mirko. Hankatten får navnet Marco og hunkatten døbes Nano og dyrlægen tager igen billeder ved operationsbordet.

Marco
Nano

Og således blev Mikos trillinger mine genudsætningskatte nr. 15, 16 og 17. Mor Miko blev i øvrigt selv genudsat i sensommeren, så hun sætter ikke flere skønheder i verden

Læs mere

Guide til genudsætning
Fodervært for kattekoloni
Killingerne kommer!
Det frie katteliv
Byg et katteshelter