Nixon

Nixon

19. maj 2019 0 Af Humom

Først lod jeg slet ikke mærke til at der var kommet en ny kat til min foderplads. På vildtkamenra lignede han nemlig til forveksling en af mine genudsætningskatte. Men Nixon var altså en fremmed udefrakommende kat, der kom til i april.

Mit møde med Nixon ved foderpladsen

Han sad der så fredeligt og spiste i klubhuset, mens de andre spiste lige ved siden af. Hans sad i en vinkel, så han krop var delvist dækket, så jeg kunne ikke se at han faktisk var større end min vanlige sort/hvide kat Maito. Det var først da han gik at jeg bemærkede noget underligt. De andre katte kiggede sådan efter ham. Som om de ikke var helt trygge ved ham. Det gav mig et fingerprej om at det måske ikke var min Maito alligevel. Senere samme nat kom han tilbage ved madskålen og min genudsætningskat Tommy kommer forbi. Tommy er en fredelig størrelse og kan med alle i kolonien. Så jeg var overrasket over at se ham liste forbi den spisende kat i klubhuset. Det afgjorde det for mig; det var bestemt ikke Maito.

Senere stødte jeg på den nye tuxedo kat om aftenen og kunne ved selvsyn konstatere at der var tale om en ny kat. Jeg måtte have have ham indfanget og undersøgt nærmere.

Dyrlæge tid

For en gang skyld var jeg heldig. Nixon gik i fælden i første forsøg og inden for en time! Han fik en overnatning i laden og kom til dyrlægen næste dag. Her var han knap så samarbejdsvillig og det stod klart at han ikke var tamkat. Han var da heller ikke øretatoveret eller chippet.

Den flotte fyr blev undersøgt fra hale til snude. Han blev vurderet til at være ca. 2 år gammel og var heldigvis FIV negativ. Dyrlægen fjernede tandsten og flåter på ham og så fik han ellers den sædvanlige pakke: Kasteration, vaccination og øretatoveringer.

Præsident eller krigsveteran?

Nu tror du sikkert at jeg har opkaldt Nixon efter den amerikanske præsident. Men faktisk forholder det sig sådan at jeg genså Band of Brothers da jeg genudsatte Nixon og navnet er inspireret af en person i denne serie. Jeg har en hankat mere som har navn efter en i samme TV serie - det er Buck.

Nixon er min genudsætningskat nummer 23 i rækken.


Læs mere

Guide til genudsætning
Fodervært for kattekoloni
Killingerne kommer!
Det frie katteliv
Byg et katteshelter