10 fordele ved døve katte

10 fordele ved døve katte

31. oktober 2017 0 Af Humom

At være døv kat handler ikke kun om at mangle en evne. Der er også visse fordele at vinde på fraværet af lyd. Da man skal se på de positive ting her i livet får i hermed nogle situationer, hvor det er en fordel at have (eller være) en døv kat.

1. Til Nytår

Nytår nærmer sig og debatten om hvornår der må fyres krudt af starter forfra. Kæledyrsejere gør deres bedste for at katten eller hunden ikke skal blive alt for bange denne aften, men alligevel gemmer mange kæledyr sig under sengen og er skrækslagende. Nogle kan ikke lide at tage ud nytårsaften fordi de ved at kæledyrene lider derhjemme. Med en døv kat er det overhoved intet problem, da katten knap nok ænser at der sker noget udenfor. Det kan også være en fordel for hørende kæledyr i hjemmet, at der er en kat som er rolig. Det kan nemlig berolige andre kæledyr i huset at se, at katten slet ikke er bange.

 

 

2. Når du har små børn

Små børn græder og har legetøj med alle mulige forfærdelige lyde. Bare rolig, den døve kat får ikke forstyrret sin nattesøvn af babygråd, ligesom den ikke får spat af at der kører Tele Tubbys eller Pingo non stop på flimmeren. Alt den larm der kan være omkring børn tager døve katte heeelt roligt. 

 

 

3. Når du skal støvsuge

Du skal ikke have dårlig samvittighed hver gang du finder støvsugeren frem, hvis din kat er døv. Enten er den ligeglad med støvsugeren eller også vil den lege eller nusse med den. Det gør det lidt sjovere at gøre rent, når husets kæledyr ikke løber skrigene bort fra støvsugeren. Det er bestemt også sjovere for katten, der ikke opfatter støvsugeren som et farligt monster.

 

 

4. Når du synger

En døv kat dømmer ikke din "skønsang" og skal ikke lægge øre til dine badeværelses koncerter. Den ved dog stadig når du har pruttet!

 

5. Når du vil skrue op/når du bliver gammel

Skru bare op for den svenske dødsmetal eller for Game of Thrones i TV'et (men ikke subwooferen!) for det generer ikke den døve kat spor. Det gør også døve katte velegnet kæledyr til ældre mennesker, der måske har tendens til at have TV'et skruet lidt højere op end en kat normalt ville synes om.

6. Når du skal bygge om eller flytte

At flytte er en kæmpe omvæltning for en kat, der mister sit territorie og sine trygge rammer. Oven i det er der et værre spektakel, når der f.eks. skal sættes hylder op eller nyt køkken. Har du en døv kat, tilføjer denne del af flytningen dog ingen yderligere stress. Borren og banken er ikke det store problem, når man har en døv kat, så hiv bare værktøjet frem.

7. Når det er uvejr

Torden? Hvad er det for noget? Det rører i hvert fald ikke døve katte. Pak bare din "thunder shirt" væk. Den bliver der ikke brug for her. Kattens dag er uberørt af den ildevarslende torden som skræmmer mange mennesker og dyr.

 

8. Når du vil have opmærksomhed

Katte har ry for at være lidt ligeglade med mennesker. Det er efter min erfaring langt fra altid tilfældet, men med en døv kat får du med garanti masser af opmærksomhed. De er meget observante på deres mennesker og forsøger hele tiden at læse dem. Ved at forstå menneskernes adfærd, kan de nemlig afkode situationer bedre. De er altså afhængige af at kigge på deres mennesker og derfor har man oftere øjenkontakt med en døv kat. Nogle tror at man kommunikere mindre med en døv kat, men faktisk er der mere kontakt end med en hørende. Det gør dem til dejligt selskab at de er så opmærksomme.

 

 

 

 9. Når du er i køkkenet

Du kan tænde alle de larmende køkkenmaskiner du vil og smække med køkkenlågerne, uden at tiltrække kattens opmærksomhed.

 

10. Når du har brug for et nyt perspektiv

At have en kat der ikke kan høre giver indblik i en anden verden. Man bliver nødt til at forestille sig hvordan de oplever verden omkring dem for at skabe et godt hjem til dem. Ligesom man skal finde sin egen måde at kommunikere med dem på. På den måde kan man argumentere for at det at have et kæledyr som har anderledes behov, måske gør en lidt mere empatisk.

 

Hvis du har flere situationer hvor en døv kat er en fordel, så del dem endelig i kommentarfeltet.

 

 

 

Læs mere

Hvordan døve katte snyder
Om genetiske døve katte
Om at adoptere en døv kat
Døve kattes miaven
Om at leve med døve katte - vores historie
Klikkertræning af døve katte