Gør-det-selv Papprojekter til Katte

Gør-det-selv Papprojekter til Katte

11. marts 2018 0 Af Humom

Herhjemme smider vi aldrig gode papkasser ud. De kan nemlig altid bruges til at bygge noget nyt til kattene. Da jeg har indekatte er det vigtigt hele tiden at introducere nye spændende ting og ændre deres miljø, så de oplever noget. Her er nogle af vores seneste pap projekter.

Papkasse paladset

Jeg har været en tur i Harald Nyborg og købe små flyttekasser til 8 kr stykket. 

Ud af dem har jeg lavet et lille papkasse palads til mine katte. Der er selvfølgelig skåret døre og vinduer og der er gennemgang mellem alle kasserne på nær een. Victor nyder gerne roen inde i midten af det hele, mens Ronja foretrækker at sidde på toppen. 

Toppen af flyttekassen er desværre ikke stærk nok i sig selv, til at holde vægten af en kat, hvis den samles som man sædvanligvis ville gøre det. Det kan ordnes ved at bruge en af siderne, som normalt skal foldes nedad, som ekstra støtte i toppen. Men ellers er flyttekasserne af god kvalitet og rigtig fine at bygge med. Jeg smider ikke gerne papkasser ud, men mit problem har været at papkasserne har forskellige størrelser og ikke egnede sit til dette byggeklods projekt.

Hubu

Til de fleste papprojekter er pakketape udemærket, men til noget som det her, er jeg glad for at jeg har opdaget Hubu. Hubu er farverige plastik skruer, der er specifikt designet til at bygge paphuse med. Hubu fokuserer på paphuse til børn - jeg bruger dem så til at lave paphuse til mine katte. Og de virker fortrineligt! Det holder meget bedre end med tape. Det eneste jeg savner en længere version af gevindet, da jeg til tider godt kan bruge at sætte flere stykker pap sammen. Dette har jeg skrevet til ejeren af Hubi, der tog godt imod ideen. Desværre er produktudvikling jo en dyr sag, så det er ikke sket endnu. Men måske kommer det en dag, hvis det lille danske firma vokser. Man har lov at håbe.

Hubu har ikke sponsoreret mine skruer - de er købt og betalt med mine egne penge og når man laver så mange pap projekter som mig, er de bestemt alle pengene værd. Så hvis du kaster dig ud i pap projekter a la dette, kan jeg varmt anbefale dem.

hubu

 

Nyt fyldt til kradsekasse

Ronja og Victor elsker at kradse i pap og jeg køber ofte nye af slagsen til dem, når de gamle er slidt op. Denne kasse har vi f.eks. haft et par stykker af. Herunder kan du se Ronja på en ny og en brugt udgave. Den er god fordi de kan kradse, men også fiske legetøj ud af hullerne.

 

Desværre knækkede kradsedele hurtigt på nr. 2 vi havde. Ronja havde nok spist lidt for mange Dreamies! Kassen beholdte vi dog, da den stadig var i fin stand og Ronja nød at sove i den.

Efter et halvt års tid, fik jeg en ide til at fylde kassen med pap, så kattene kunne kradse igen. Jeg er ikke så god til at måle og lave tingene lige, så jeg gjorde det hele lidt på øjemål. Det kan helt sikkert laves meget pænere, men jeg fik det til at virke og kattene er heldigvis ligeglade med "finishen". Victor tog den i brug straks jeg havde lavet den færdig. Billederne burde tale for sig selv.