En Kattens Jul

En Kattens Jul

10. december 2017 0 Af Humom

Det er jul igen og katte ejeres kamp for at holde katten ude af juletræet begynder på ny. De fleste dage på året lever katte og mennesker i al fredelighed side om side her på matriklen, men i julen er der borgerkrig. Det er dog slut nu, da jeg har sørget for at gøre juletræet kattevenligt. Hvis dine katte også leger tarzan i juletræet får du her opskriften på et juletræ som kattene ikke svinger sig i. Du kan også se vores hyggelige honingskagehus og kattevenlige pejs! Alt sammen er lavet i kattenes yndlingsmateriale: pap! Se det er en kattens jul.

Juletræ for katteejere

cardboard christmas tree, christmas for cats, cat christmas

Katte elsker juletræer hvad end de er ægte eller kunstige. Men kat elsker også pap! Så derfor kan man som katteejer roligt lave et juletræ af pap til sine katte (og sig selv). Det kan tåle at blive væltet og kattene risikere ikke at få grannåle i mavsen. De kan ikke rive julepynten på gulvet for de er hhv. skåret ud eller tegnet på. Endelig et juletræ om kan stå i fred for missepoter. Når sæsonen er slut kan træet nemt foldes sammen og gemmes til næste jul. Det er også godt for  pengepungen.

 

 

 

Sådan laver du et juletræ af pap

Du skal bruge en stor papkasse, hvor du på den ene langside tegner et juletræ. Den skærer du ud og tegner efter den på den anden langside, så du har to identiske juletræer.
På noget af det overskydende pap kan du nu lave skabeloner til den pynt du vil tilføje til træet. Tegn din julepynt (f.eks. en julekugle, en slikstok, et kræmmerhus) og skær dem ud så du kan bruge dem til at tegne efter på træet. Skær pynten ud som du netop har tegnet.
Herefter kan du også tegne på træet. Jeg har f.eks. tegnet en guirlande med en metallic pen og glimmer lim.

Nu skal du blot skære en slids i midten af hvert juletræ så de kan samles. På det ene træ skal slidsen være i toppen og på det andet skal den være i bunden. Den skal ca. gå halvvejs gennem træet, men start lidt kortere og skær mere hvis nødvendigt. Når du har samlet træet kan du trække en lille lyskæde gennem hullerne.

Som i kan se på billedet, havde Ronja en fest imens jeg arbejdede.

Honningkagehus til katte

Med pappets brune farve er det oplagt at lave et honningkagehus, som kattene kan lege i. Jeg har lavet vores honningkagehus ud af to papkasser: en til uset og en til taget. Døre og vinduer er skåret ud og det hele er dekoreret med tuscher. Af overskudspappet har jeg lavet små honningekagemænd og honninghjerter som jeg blot har tapet fast på huset. Slutteligt har jeg sat en lille lyskæde på. Her får Victor besøg af en julemus i honningkagehuset.

 

Det er et rimelig simpelt design, men det tager noget tid at lave alle detaljerne. Det har været et hyggeligt juleprojekt at side med om aftenen og kattene har ofte deltaget ved at ligge ovenpå eller inde i huset eller lege med tuscher. Det er sjovt at lege med drillepind i honningkagehuset eller bare bruge det som en trone. Vi har haft honningkagehuset i tre sæsoner nu og det pynter fint i vores stue til jul. Se billeder herunder.

 

Julepejs i pap

Vores nyeste skud på stammen af juleting af pap er denne røde pejs. Jeg har simpelthen bare skåret et hul i e jeg havde et sted at hænge Ronja og Victors julestrømper. Nu har vi en hyggeligt kattehulen stor papkasse og pakket den ind i alm. hvidt papir. Herefter har jeg klippet en masse mursten af rødt karton og sat det på med “abesnot”. Gran guirlanden er ligeledes lavet af grønt karton og monteret på en grøn wire, som ligeså godt kunne have været en snor/tråd af en art. Guirlanden er sat fast med knappenåle. På toppen har jeg lagt vat, en lyskæde og udstillet årets julekort.

 

Se flere af vores papprojekter til katte her.

Glædelig jul fra Ronja & Victor!