Et hundehus til katte

Et hundehus til katte

10. december 2018 0 Af Humom

Jeg er fodervært for en kattekoloni med godt 20 katte og har dertil to foderpladser, primært bestående af kattehuse. Men nu har jeg tilføjet et hundehus.

Det nye hundehus erstatter den store plastikboks, som jeg har brugt som læ til vand og mad. Den virkede fint i sommers, men i silende regn tilbyder den ikke megen læ. I efteråretes stormvejr har den også været ved at blæse væk.

Jeg fodrer ellers mine genudsætningskatte i saml-selv kattehuse/shelters og det har virket okay. Men jeg er rendt ind i den udfordring, at jeg ikke kan få større skåle og dispensere ind i dem. Ikke fordi rummene er for små, men fordi indgangene dertil er for små. De er også vanskelige at rengøre, da det er svært at nå rundt i hjørnerne.

Men med dette hundehus kan man vippe hele taget op og jeg har endelig plads til mine større dispensere! Dispenseren til tørfoder her indeholder 3 kg.

Hundehuset hedder Woody og er købt hos ZooPlus. Trixie laver et der ligner det fuldstændig. Man kan sågar købe isolering der passer til husene, hvis man vil bruge det som en soveplads.

Som det ses i filmen herunder var der mange der fik undersøgt huset den første nat. Anden nat forsøgte jeg med det plastik forhæng til døren som hører med huset. Men det kunne de ikke finde ud af at gå igennem. Der stod velduftende foder inde i huset og mange katte vandrede undrende rundt om huset og ledte efter indgangen. Men ikke een vovede at skubbe til plastikken, der ellers nemt havde givet sig. Det er samme type forhæng der hører med til alle kattehusene og dem har jeg også for længst opgivet.

I stedet har jeg, med hjælp fra en ven, fået lavet indgangen til hundehuset mindre. Vi har simpelthen sat en plade foran indgangen og skåret et mindre hul i den. På den måde er der bedre læ og hunden kan ikke komme ind.

Man kunne også vælge at sætte en kattelem i pladen og hvis ens kat er chippet, kunne man holde uønskede gæster helt væk. Det ville være smart hvis man f.eks. fodrede en genudsætningskat og man ikke ønskede at den forkælede nabokat skulle stjæle maden/sovepladsen. Da de fleste af mine ikke er chippet (men øremærket) og ikke kan finde ud af et plastik forhæng, tror jeg bare jeg nøjes med min simple indgang.

Se hvordan du laver et katteshelter her.