Problemet med at lade katten vælge

Problemet med at lade katten vælge

13. marts 2022 0 Af Humom

Jeg var frivillig på et internat i 2,5 år. Mine opgaver lå primært udenfor åbningstid, men jeg hjalp engang imellem til, når der var kunder i huset. Det var forskelligt hvad folk ledte efter. Nogle søgte særlige personlighedstræk ved katten, nogle håbede på en specifik farve, andre ledte efter en kat der kunne med deres børn eller hund osv. Men mange sagde også at de ville kigge lidt og lade katten vælge dem.

En fin tanke, men...

Det er en rigtig fin tanke og det sker helt sikkert også nogle gange. Men der er alligevel et problem med denne lidt "romantiske" tilgang, når man skal vælge en kat på et internat. For når du går ind på et internat, hvor kattene kan løbe frit, ved de frivillige på forhånd, hvilke katte der vil gå kunderne i møde og hvilke der ikke vil. Der er de katte som er sociale papegøjer og synes at det er spændende med opmærksomhed. Og så er der de sky.

Laurits var bange på internatet, men blev meget kærlig i sit nye hjem. Senere kom han tilbage på internatet i pension, mens ejer var på ferie. Her var han meget kælen og opmærksomhedssøgende.

Gode sælgere

De sky ligger formentlig i deres bur og gemmer sig, selvom lågen står åben. Det gælder især når huset er fuld af kunder! De kommer ikke ud og siger "vælg mig". Gør de, så ved vi tilgengæld at katten har valgt! Men det hører til sjældenheder på et internat. I stedet er det de sociale katte der kommer frem, når der er kunder og så er det dem der bliver adopteret. Man kan næsten altid gætte hvilke katte der bliver adopteret først og det handler ikke om at der er "gode" og "dårlige" katte. Nogle katte sælger bare sig selv bedre.

Du er ikke speciel

Så spørg dig selv (eller endnu bedre: de frivillige) om du har mødt skæbnen eller en god sælger på fire poter? Tager du på internat for at adoptere og en kat viser interesse for dig, så husk at der er mulighed for at den hilser på alt og alle. Jeg er ked af at sige det, men du er ikke speciel. Forhør dig hos personalet, som kender kattene og giv også de mere tilbageholdende katte en chance.

Hav tålmodighed

Du skal ikke være bange for at de sky ikke bliver sociale og kælne. For det skal nok komme - bare ikke lige i åbningstiden på et internat. Når først at de er blevet adopteret og faldet til i deres nye hjem, bliver de som forvandlet. Men det kræver at der er et menneske, der tør give dem en chance. Så lyt til personalet og hav tillid til processen. Mange af de katte der sidder på internat har været igennem en del. Giv dem tid, så modtager du 1.000 gange kærlighed igen.

Rosa her startede med at være aggressiv. Men blev hurtigt tæt med nogle af de frivillige.

Kig i krogene

Så drop forventningen om at katten vælger dig - sker det, så sker det. Og kig også i krogene, når du adopterer fra internat - der gemmer sig ofte overset guld.