Ildebrand og indekatte

Ildebrand og indekatte

4. april 2018 0 Af Humom

Kl. 6 i morges lå jeg i dyb søvn i min seng, sammen med mine to katte Ronja og Victor. Jeg vågnede pludseligt af brandalarmen, som informerede mig om, at der var brand i lejligheden under mig!

Få kattene med ud i tilfælde af brand!

Mine to døve katte ænsede ingenting før jeg sprang ud af sengen, hvorefter de begge blev liggende og gloede undrende på mig. Imens at jeg forsøgte at iføre mig en t-shirt som bukser, gennemgik jeg i mit hoved, hvordan jeg ville få kattene sikkert ud af lejligheden. Da de er indekatte kan jeg nemlig ikke så godt bare åbne hoveddøren for dem.

På vej ned af trappen, kunne jeg heldigvis høre min nabo tale roligt med vagt folkene og jeg forstod at det hele var en fejl. Det viste sig at min morgenfriske nabo var igang med at lave pandekager og at røgen havde sat alarmen i gang.

Levende dyr i hjemmet

Lige siden vi fik Victor har jeg haft angst for, at der skulle opstå brand i vores hus (især hvis vi ikke er hjemme). Hvordan finder man en døv kat der gemmer sig, som man ikke kan kalde på og hvordan ved fremmede overhoved at den er derinde?

levden dyr i hjemmetTilbage i 2015 lærte jeg om disse klistermærker til hoveddøren. De fortæller fremmede at der bor dyr som skal reddes ud i nødstilfælde, hvis nu naboerne heller ikke er hjemme. Har du ikke sådan et allerede, vil jeg anbefale det, da det kan redde dit kæledyrs liv. Jeg har skrevet med kuglepen på min, at der er tale om 2 katte. Hvordan skal en brandmand ellers vide hvornår alle dyr er kommet ud? Så skal han/hun heller ikke risikere liv og lemmer for at gå og lede efter noget som ikke er der.

Her kan du bl.a. købe klistermærkerne:
Inges Kattehjem
Pers Petshop
Cotonshoppen
Hundeogkattefodershop

Hav altid transportkassen klar

Jeg har en transportkasse og en katte rygsæk ved hånden, som jeg kan putte Ronja og Victor i, hvis vi har behov for at evakuere lejligheden. Det nytter ikke noget at de står gemt væk på et loft eller er pakket sammen, hvis behovet pludselig opstår. Det er altså ikke kun i tilfælde af dyrelægebesøg at det kan svare sig at lære sin kat at gå ind i en transportkasse. Når kattekassen står fremme er katten også vant til den og bliver ikke så nemt bange for den.

Særligt hvis man har indekatte, er det vigtigt at have transportkasser stående fremme, men også udekatte kan blive forskrækkede og ende med at løbe langt væk under sådan et ståhej! Her er det selvfølgelig en god ide at have øremærket og chippet sine katte på forhånd, så man kan blive genforenede med dem.

Her kan du se hvordan Ronja og Victor reagerer på brandalarmen. Det her er filmet en anden dag, hvor den også gik af ved en fejl.

Er du forberedt på hvordan du får dine dyr ud i tilfælde af brand? Jeg har i hvert fald lært, at næste gang det skal gå stærkt, skal jeg bare hoppe i morgenkåben. Den hænger altid samme sted og så spilder jeg ikke tiden på at lede efter tøj eller tage det helt forkert på

Her er en engelsk artikel med tips til at forberede sit hjem med kat mod ildebrand.