Gimse

Gimse

25. april 2019 0 Af Humom

OPDATERING: Gimse er blevet adopteret! Han er flyttet ud til en sød dame og hendes mor.

Jeg har arbejdet som frivillig på Inges Kattehjem i godt halvandet år nu. Der er nye katte som vinder mit hjerte hver eneste uge. Men det er klart, at dem jeg husker allermest, er dem som er hos i længere tid. En af dem er Gimse.

Gimse kom til kattehjemmet i slutningen af Januar. Ingen ved hvad hans baggrund er, han var ejerløs men tam. Det man populært kalder en tilløber, når nogen finder en hjemløs tamkat. Han blev indleveret ved Inges Kattehjem og blev undersøgt. Her fandt man et par dårlige tænder og vi frygtede allesammen at der var tale om en kronisk lidelse. Heldigvis var det ikke tilfældet og de dårlige tænder blev hevet ud. Det hjalp på Gimses humør og han faldt hurtigt til på kattehjemmet. Vi var allesammen enige om at der lynhurtigt ville komme nogen og falde for Gimse. Han var kælen og havde masser af personlighed, så det kunne ikke var længe. Troede vi.

Forsigtigt snakkehoved

Ugerne gik og nye katte kom og gik på kattehjemmet. Af grunde vi ikke forstår, blev Gimse gang på gang valgt fra. Så nu hvor vi nærmer os slutningen af April, vil jeg endnu engang slå et slag for Gimse drengen.

Gimse er en god dreng i sin bedste alder. Dyrlægen vurderer ham til at være omkring 6-7 år gammel. Når jeg ankommer til kattehjemmet begynder han straks at "pludre". Han har nogle helt særlige lyde, så man er aldrig i tvivl når Gimse snakker. Og det gør han, når han savner opmærksomhed.

Han er en meget social dreng, der gerne er med hvor det sker. Han er lidt forsigtig og det tog ham noget tid at turde gå sådan rigtigt ud af sit bur, selvom lågen stod åben. Langsomt vovede han sig helt ud på gangen og nu kan man også finde ham i køkkenet. Er der for meget spetakel eller for mange mennesker, suser han dog ind i sit bur igen. Så han er typen der lige skal falde til, før han bliver modig. Men mon ikke det går hurtigere i et "rigtigt" hjem, med de samme mennesker hver dag? Det tror jeg. Viljen er der helt sikkert. Han skal bare have en sikker base der kun er hans, ligesom han har i sit bur. Så skal han nok hurtigt gå på opdagelse, hvis der er ro omkring ham.

Ikke for børn

Gimse vil altid kæle, når jeg ankommer til kattehjemmet. Det kan han bruge lang tid på, men så pludselig gider han ikke mere. Når han begynder at se skeptisk ud, skal man bare give ham plads. Ellers markerer han. Han bider ikke hårdt eller river rigtigt, men han siger fra. Derfor egner han sig ikke til børn. Han skal helst have en erfaren katteejer, der kan regne hans grænser ud og respektere dem. En som har masser af tålmodighed. Gimse kommer til dig, når han vil nusse. Læner han sig tilbage, kan hans maveskind være nok så indbydende, men det er altså niks pille kammerat! Man skal inviteres og det bliver man så rigeligt.

Så Gimse er ikke altid sådan lige at regne ud, men utilregnelig er han ikke. Man skal bare lige lure ham. Og ondsindet er han bestemt heller ikke. Jeg synes at han er en dejlig dreng også selvom han ikke gider mig hele tiden. Det er vel fair nok.

Legesyg og madglad

En måde at knytte bånd til Gimse er gennem leg. Han kan godt lide at jage bolde, ligesom han elsker legetøj fyldt med catnip, baldrian eller silverwine. Alle tre ting er planter som nogle katte reagerer på, ved at blive meget fjollede og rulle sig rundt. Og det gør Gimse.

En anden vej til Gimse's hjerte er godbidder. Han elsker godbidder! Det er ikke lykkedes mig at finde noget han ikke vil spise endnu. Jo han er en madglad dreng og han er ikke sat på slankekost endnu, men han er da lidt rund om maven. Det er også svært at løbe sulet af sig, når man bevæger sig på få kvadratmeter på et kattehjem.

En kat med personlighed

Gimse er lidt af en karakter. Han er ikke Hr. hvem-som-helst og han skal ikke med hvem som helst hjem. Han foretrækker nogle frivillige på kattehjemmet, frem for andre. Så han skal lige så meget vælge sin nye ejer, som de skal vælge ham.

Jeg elsker Gimse med hans små særheder og er sikker på at han er skøn at bo sammen med. Jeg tror dog ikke Ronja og Victor ville være enige, så derfor venter vi fortsat på at den rigtige kommer og forelsker sig i Gimse. Jeg ved at mange andre frivillige på kattehjemmet har det ligesom jeg. Hvordan kan det tage så lang tid at finde det rette match, til sådan en skønherlig dreng?

Gimse's nye hjem

Da vi ikke kender Gimse baggrund, ved vi ikke om han har levet som ude eller indekat. Men han har egentlig taget det med ophøjet ro, sådan at være blevet indespærret på kattehjemmet i månedsvis. Så umiddelbart tror jeg ikke at han ville blive ulykkelig af at fortsætte som indekat. Derfor kan kattehjemmet ikke sige at Gimse skal være indekat eller udekat. Tilbyder man ham udelivet, er det ikke sikkert at han vælger at gå ud. Eller også går der måske længe før han vover pelsen. Vi har forsøgt at tilbyde Gimes at komme ud i kattegård og det nægter han pure. Så en egnet gårdkat bliver han nok aldrig.

Mht. andre katte, så lader han ikke til at være stresset over deres tilstædeværelse. Men du kan tro at han puster sig op og hvæser, hvis en anden kat vover sig forbi hans bur! Derfor tyder det ikke på at han egner sig til at bo med andre katte. Gimse foretrækker et roligt miljø, så han skal ikke ud i en stor familie med mange andre kæledyr.

Jeg tror aldrig at jeg glemmer Gimse gøj. For mig er han noget ganske særligt. Han skal opleves. Og det kan han på Inges Kattehjem i Hillerød, hvis du har plads i dit hjem og dit hjerte til denne skønne kat.

OBS: Gimse er blevet adopteret! Hurra <3