En ny katteforening kommer i havn

En ny katteforening kommer i havn

13. juni 2019 0 Af Humom

På Hundested Havn har der, som på så mange andre havne, længe levet en flok katte. De er blevet fodret af nogle velmenende lokale butiksejere, restauratører og fiskere i årenes løb og på den måde blev der født nye katte hvert år. Desværre ved vi at katte ikke lever de bedste liv, når de skal slås om damer og føde killinger hvert år og aldrig ser en dyrlæge. Så der var mange syge katte som rendte rundt på havnen og spredte sygdomme.

Det var der en flok damer der gerne ville lave om på og sådan startede Hundested Havnekatte med en Facebook side der skulle bruges til at samle midler ind til kattene. Det er Susanne Jensen og Ina Damgaard der står i spidsen af foreningen.

De begyndte at indfange kattene og få dem til dyrlægen. For de meget syge endte rejsen desværre her. De sundere katte blev neutraliserede, vaccineret, øremærket, ordnet for orm og lopper og genudsat på havnen. Killinger og enkelte voksne katte kom i pleje og blev senere adopteret ud i nye hjem. Der er efterhånden kommet styr på havnens katte og der bor omkring 15 katte nu og frivillige foderværter besøger dem hver dag.

Hundested Havnekatte sørger bl.a. for at kattene kommer til dyrlæge ved behov, bliver fodret hver dag og har lune og tørre sovepladser. Der er blevet bygget et flot skur kaldet "Kattepensionatet", som er fuld af lune sovepladser og hvor man kan få et dejligt måltid mad. Foreningen hjælper også andre katte i nød i Hundested omegn.

Støt Havnekattene

Du kan støtte foreningens arbejde direkte via MobilePay MyShop 92248

Læs mere om havnekattene

Følg dem på Facebook